Florjanovo 2.maj 2009

Tudi letos je bil navečji dogodek za Florjanovo v občini Semič blagoslov gasilcev na Krvavčjem Vrhu v cerkevi sv. Florjana, ki je tudi zavetnik gasilcev.

 

PGD Krvavčji Vrh vsako leto v soboto pred godom sv. Forjana organizira gasilsko parado. Letos se je je udeležilo okrog sto gasilcev iz enajstih društev iz GZ Semič in GZ Metlika.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V paradi niso manjkale niti članice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za PGD Krvavčji Vrh, ki je začelo z organizacijo praznovanja florjanovega na Krvavčjem Vrhu je ta vsakoletni dogodek pomemben del realizacije delovnega načrta društva.

 

Po končani maši za gasilce je te nagovoril tudi župan Ivan Bukovec.

 

 

Letos so Krvoščanke za žegnanje v gasilskem domu pripravile zelo zanimivo razstavo kako se je praznovalo žegnanje včasih in kako danes. Razstava je zelo domiselno postavljena z veliko eksponati častitljive starosti. Odprta bo do ponedeljka do 16 ure. Priporočamo ogled vsem, ki se radi spominjajo časov svoje mladosti in mladim, ki lahko vidijo kako so lahko nekoč ljudje preživeli brez električnih in elektronskih pripomočkov. Ključ dobite pri pri Anici Golobič nasproti gasilskaga doma.

 

Razstavo sta odprla Anica Golobič in semiški župan Ivan Bukovec.

 

Razstavo si je ogledalo kar lepo število udeležencev parade in vaščanov. V nedeljo pa vaščanke, ki so znosile skupaj razstavne eksponate in pripravile jedi, pričakujejo obisk velikega števila gostov, ki vsako leto na ta dan pridejo na Krvavčji Vrh.

 

Spomine na mlade dni je prišel obujat tudi Polančev Lojz (v sredini), ki letos praznuje svoj 80.rojstni dan.

 

Tako kot vsako leto doslej tudi tokrat gasilci niso odšli domov lačni in žejni.

 
na vrh