Družabna srečanja zahodnega kolhoza 2016              30.11.2016 Stane Plut 

Na Krvavčjem Vrhu živijo družabni ljudje, kar so že velikokrat dokazali. Poleg družabnih srečanj, kjer se dobijo vsi vaščani se odvijajo tudi druženja v nekoliko ožjem krogu. Tako so običajna poletna srečanja pri Latinu, ki so jih poimenovali kot srečanja kolhoza. Prav tako so že tradicionalna večerna srečanja "old tajmerjev" pri Grabrijanu ali v hramčku. Letos pa smo začeli poskusno pripravljati tudi srečanja vaščanov bolj zahodnega dela vasi pri Ličetovem hramčku. Prvo druženje se je obneslo nad pričakovanji, zato ga je bilo na prigovarjanje udeležencev obvezno ponoviti tudi v jesenskem času. Pridružilo se nam je tudi nekaj gostov, ki so bili navdušeni nad dogodkom. Pa ne da bi se dogajalo tu kaj posebnega in ni pomembno ali je na mizi prebranec, kranjske klobase, kos špeha ali pečenka. Pomembno je le to, da ljudje pridejo skupaj, se pogovarjajo, spijejo kakšen literček rujnega pa tudi zapojejo, če jim tako paše.

Spodobi se, da se takšno druženje tudi poimenuje in se tudi je. Mnenja smo bili, da gre tudi tu za druženje kolhoznikov, zato smo tistemu pri Latinu dodali pridevnik vzhodno in slednjemu zahodno. Konkurence med njima ni, čeprav imata oba enake cilje, to je veselo druženje, kar je v današnjem času več kot potrebno za premagovanje hitrega tempa življenja. Lahko, da se bo glede na potrebe pojavilo še kakšno novo ali pa jim bo morda vaški mož dodal še kakšno skupno, vaško druženje. Karkoli bo, pomembno je le to, da se nekaj dogaja. Najbrž se boste vsi strinjali, da je bolje, da ljudje feštajo, kot da bi se prepirali.

 

Za ogled fotografij klikni na zgornjo fotografijo

 
Marjanovih 70 let
 

Letos 30. julija je praznoval svoj okrogli jubilej Cipanov Marjan iz Cerovca. Med drugimi je povabil na praznovanje tudi Krvoščane. Marjan je zagnan gasilec, lovec, motorist in dober prijatelj, ki se rad ustavi tudi na Krvavčjem Vrhu, zato smo staknili skupaj glave in se odločili kaj nam je za naredit. Bili smo mnenja, da naj bo darilo za obletnico kar se da praktično in uporabno. Na hitro smo zbili kotec in vanj pred dogodkom spravili simpatičnega pujsa. Vse skupaj smo naložili na platonar na katerega smo se tudi sami posedli, Ličetov Karel pa nas je popeljal na Cerovec s svojim traktorjem oldtajmerjem. Hočeš nočeš smo bili za svoj izvirni prihod deležni precejšne pozornosti, posebej vesel pa nas je bil Marjan. Najbrž ni potrebno posebej poudariti, da smo se na prijetnem praznovanju zadržali dolgo v noč.

 

                                                                         Za ogled galerije klikni na zgornjo fotografijo

 
 

 

 

na vrh