Čistilna in gasilska delovna akcija  08.04.2017              01.05.2017 Stane Plut 

Letošnja čistilna akcija na Krvavčjem Vrhu je potekala v sklopu gasilske delovne akcije. Samega čiščenja kakšnih divjih odlagališč odpadkov ni bilo, ker jih preprosto v okolici vasi ni več. Potrebno pa je bilo pobrati smeti in pločevinke ob cesti, kjer se še vedno dogaja, da je najbolj enostavno odpreti okno na avtomobilu in se skozenj rešiti odvečne embalaže. Imamo pa v neposredni bližini vasi nekaj "punktov" kjer se nekateri ustavijo za malico in seveda pustijo za seboj vse kar jim je pri tem opravilu ostalo.

Na isti dan smo se odločili izvesti tudi gasilsko delovno akcijo, ki je bila povezana z urejanjem okolja. Tako smo se lotili urejanja okolice hiše pri Konjskem dolu in urejanja okolice pokopališča ter cerkve. Po zaključku čistilne akcije je bil ravno pravi čas za malico. Zanjo so poskrbeli gasilski veterani in noben izmed udeležencev ni imel prav nikakršnih pripomb na izvedbo.

Na splošno velja, če je delo dobro pripravljeno bo tudi dobro, hitro in kvalitetno opravljeno. To je veljalo tudi za gasilsko delovno akcijo. V podporo nam je bila vsa potrebna mehanizacija, ki jo premoremo vaščani, torej tudi gasilci. Še vedno pa brez pridnih rok ne gre in tudi teh je bilo dovolj.

Krvoščani smo znani po tem, da smo družabni ljudje in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Za zaključek so tako kot dopoldan za malico tudi popoldan poskrbeli veterani, vsi ostali pa so pomagali "pospraviti mizo." Konec dober vse dobro in kot kaže ni bila to letošnja zadnja priložnost za delo in druženje.

 

Za ogled fotografij klikni na zgornjo fotografijo

 
 

 

 

na vrh