100 let Angele Ogulin - Škalove botre

 

Pogovor ob 100 letnici - video posnetek - 28.11.2013 Stane Plut

 

Praznovanje kot ga še ni bilo   29.11.2013 Stane Plut

Nihče od živečih Krvoščanov se ne spomni, da bi v vasi kdo dočakal 100 let. Včeraj, v četrtek 28.11.2013 pa je napočil tudi ta trenutek. Svoj stoti rojstni dan je praznovala Angela Ogulin, Škalova botra iz Krvavčjega Vrha. Pri svojih stotih letih je še vedno zdrava, čila in bistrega uma, seveda z nekaj težavami, ki jih prinesejo leta. Spomin je ni zapustil, zato se rada pogovarja z obiskovalci. Zadnje leto ji delajo težave le stopnice. V četrtek dopoldan jo je skupaj s predstavniki Društva upokojencev, Rdečega križa in Zveze združenj borcev obiskala tudi semiška županja Polona Kambič. Botra jih je z najožjimi sorodniki sprejela vsa nasmejana. Na srečanju ni manjkalo dobre volje, ob prijetnem druženju so skupaj zapeli tudi nekaj domačih.

Popoldan pa so ji prišli voščit še vaščani katerim se je pridružil tudi nekdanji župan in častni vaščan Ivan Bukovec. Prav njega se botra prav rada spominja, saj so tudi stara žlahta. Sin Anton je skupaj ženo in otroci ob tej priliki poskrbel, da ni šel od hiše nihče ne lačen ne žejen. Dolgo v noč pa se je skupaj s obiskovalci veselila in pela tudi slavljenka. 

Za ogled slik iz praznovanja klikni na spodnjo sliko  29.11.2013 avtor fotografij Stane Plut

 

Video posnetek praznovanja  29.11.2013 Stane Plut

Kaj o dogodku piše Dolenjski list - klikni za odpiranje povezave
Prispevek TV Vaš kanal - klikni za odpiranje povezave
Prispevek radia Krka -  klikni za odpiranje povezave
Voščilo Antona Pluta iz Semiča - 30.11.2013 Janika Golobič, Stane Plut

Na večer pred rojstnim dnevom je Škalovo botro obiskal Tone Plut iz Semiča. S seboj je imel svojo zvesto spremljevalko, harmoniko. Skupaj sta zaigrala in zapela prihajajočemu prazniku. Botri pa je prinesel tudi pozdrave in darilo Štefke in Milana Kučana.

V zgornjem video zapisu v katerem botra govori o svojem življenju ste lahko izvedeli, da je med drugim tudi veliko pletla. Njena specialnost so bile volnene nogavice in dva para izmed njih so pred leti končale tudi pri Kučanovih.