13. salamada in 6. krvoško štrudline 2016              02.04.2016

 

Drugega aprila je na Krvavčjem Vrhu potekala trinajsta salamada - ocenjevanje salam v organizaciji PGD Krvavčji Vrh. Na ocenjevanje je prispelo 15 salam, ki so jih prinesli v oceno vaščani Krvavčjega Vrha in okoliških vasi. Poleg salam pa zadnjih šest let ocenjujejo tudi sirove in jabolčne zavitke - štrudlje. Te spečejo in prinesejo v oceno gospodinje iz Krvavčjega Vrha. Letos so ocenili tri sirove in tri jabolčne štrudlje.

Ocenjevanje je potekalo v dveh delih. V soboto dopoldan so salame in štrudlje ocenili člani strokovne komisije, zvečer pa so ocenjevali tudi vaščani na prijetnem druženju v gasilskem domu. Potrebno je omeniti, da ne gre za pridobitno prireditev pač pa druženje na katerem se vaščani poveselijo, pogovorijo, izmenjajo izkušnje, včasih pa se na tak način lahko zgladi tudi kakšna stara zamera.

Tako kot lani je tudi letos pet-člansko strokovno komisijo zelo uspešno vodil Jože Ogulin iz Hriba. Poleg Ogulina so bili v komisiji še Robi Ogulin iz Cerovca, Peter in Dušan Stariha iz Gradnika ter Martin Radoš iz Cerovca.

 

Za ogled fotografij klikni na zgornjo fotografijo

 

Po mnenju strokovne komisije je najboljšo salamo izdelal Marjan Ogulin iz Cerovca, na drugem mestu je bil Zvonko Kambič iz Cerovca in na tretjem Anton Požek iz Krvavčjega Vrha. Zvečer pa so vaščani nekoliko premešali vrstni red. Po njihovem mnenju je bila najboljša salama Zvonka Kambiča iz Cerovca sledila ji je salama Antona Ogulina iz Bočke, tretja pa je bila salama Marjana Ogulina. Pravzaprav se z uvrstitvami ni nihče obremenjeval, saj so bile vse salame zelo dobre. Po mnenju predsednika komisije je vsako leto manj napak, salame pa so iz leta v leto boljše.

Kako pa so se odrezale krvoške gospodinje? Organizacijski odbor za izvedbo ocenjevanja se je odločil, da bo letos razvrstil gospodinje oz. njihove izdelke glede na skupno oceno tako jabolčnega kot sirovega štrudlja. Tako je bila najbolje ocenjena za svoje izdelke Župenska Anica, sledila ji je Ličetova Pavla na tretje mesto pa prišla Latinova Anica vse tri iz Krvavčjega Vrha.

 

 

na vrh