Salamada 2009

PGD Krvavčji Vrh je v letošnjem letu pripravilo šesto zaporedno ocenjevanje salam. V ocenitev je prispelo 17 vzorcev salam, ki so jih prinesli lastniki iz Krvavčjega Vrha in bližnjih vasi. Namen ocenjevanja je dvigniti kakovost teh suhomesnatih proizvodov. Salame so zbirali v petek, 27. marca, v soboto 28. marca pa je za ta namen usposobljena komisija ocenila vse salame. Komisija si je bila enotna, da je kakovost v letošnjem letu v primerjavi s preteklimi leti naravnost odlična. "Slabe salame ni bilo, le tu in tam je bila kakšna estetska napaka kot je neprimerna oblika ali predrobna salama" je dejal na sobotni podelitvi priznanj Peter Stariha, član strokovne komisije. Pred razglasitvijo rezultatov in podelitvijo priznanj, pa pridejo na račun tudi vsi obiskovalci prireditve, ki lahko po svoji lastni presoji ocenjujejo sodelujoče salame. V ta namen organizator pripravi posebne lističe, ki jih tisti, ki želijo ocenjevati kupijo in podelijo trem salamam, ki se jim zdijo najboljše. Tako organizatorji dobijo po končanem ocenjevanju še eno razvrstitev z upoštevanjem glasov obiskovalcev.    

 

Rezultati ocenjevanja salam - strokovna komisija
Rezultati ocenjevanja salam - publika
 
Zbiranje in priprava vzorcev salam za ocenjevanje.

 

 

Člani komisije za izvedbo ocenjevanja salam: levo Anton Plut, predsednik komisije Tomaž Požek v sredini, Toni Komidar desno.

 

Katera je boljša?

 

Na vrsto so prišli tudi najmlajši.

 

Ocenjevanje obiskovalcev je zelo zanimiv dogodek, ki je lahko tudi zelo poučen.

 

Po končanem ocenjevanju publike je potrebno preštet podeljene glasove.

 

Razglasitev rezultatov - levo Tomaž Požek, v sredini predsednica društva Ivana Zidar in podpredsednik društva Anton Plut desno.

 

Lastniki najbolje ocenjenih salam so prejeli tudi praktična darila.

 

Izmed obiskovalcev ki so prispevali svoj glas k ocenjevanju je vsako leto izžrebana in nagrajena ena kartica. Letos je nagrado prejela Anica Golobič iz Krvavčjega Vrha.

 
 
na vrh